Storring

STORRING SØHAVE – Sydvest for Storring ligger Søhave som en lille oase med et mylder af liv og blomster i skovbunden hen over foråret og sommeren. Her vokser orkidéer som Tyndakset Gøgeurt og Ægbladet Fliglæbe, der begge er at finde hist og her rundt omkring i Danmark.

Tyndakset Gøgeurt, der bliver indtil ca. 40 cm høj, blomstrer fra starten af maj og et stykke hen i juni måned. Den har brede purpurrøde blomster og mørkgrønne blade med en række mørke pletter. Blomsterakset er tyndt, deraf navnet, og blomsterne sidder mindre tæt her end ved andre Gøgeurt-arter. Tyndakset Gøgeurt kan forveksles med Salep-Gøgeurt. Urten producerer i lighed med mange andre orkidéer ikke selv nektar og bestøves kun ved hjælp af insekter, der forveksler den med andre blomster.

Ægbladet Fliglæbe kan blive op til ca. 65 cm høj og blomstrer i maj-juni. Urten har to modsatte elliptiske blade og ganske små blomster.

Tyndakset Gøgeurt

Tyndakset Gøgeurt

Håret Mosaikguldsmed

Grøn Smaragdlibel

Tyndakset Gøgeurt

Eng-Nellikerod

ARTER –  Tyndsakset Gøgeurt, Sydlig Lund-Fladstjerne, Engblomme, Ægbladet Fliglæbe, Skov-Hullæbe, Liden Lærkesporte, Anaspis regimbarti, Ceutorhynchus alliariae, Conopalpus testaceus, Dentilabus variegatus, Trachodes hispidus (Kilde: www.fugleognatur.dk ejet af Naturbasen ApS)